сряда, 3 март 2021 г.

Шоколадов сладкиш с кафе еспресо

 Продукти:

за блат 24 см

90гр. брашно

60гр. захар

60гр. кафява захар

30гр. какао

1/2 ч.л. сода

1//2 ч.л. бакпулвер

щипка сол

1 яйце

70 гр. гъст айрян

35 мл.олио

70мл кафе еспресо


За шоколадове крем

200гр. черен шоколад

175 гр. сирене крема на стайна температура

125 гр. меко масло

200гр. пудра захар

50 гр. како

200гр. заквасена сметана


Приготвяне:

В купа се събират сухите съставки.В друга купа се разбива яйцето,олиото  и айряна и се добавят към сухата смес.Накрая се добавя горещото кафе и сместа се бърка докато стане гладка смес.

Сместа се изсипва в тавичка покрита с хартия за печене и се изпича в предварително загрята фурна на 170 градуса около 20 минути или до суха клечка.

Оставя се да се охлади.




За крема:

Шоколада се разтопява на водна баня или в микровълнова.

Маслото и крема сиренето се разбиват в купата на миксера.Към тях се добавят пудрата захар и какаото.Разбиват се до обеденяването им.Накрая се добавя охладения шоколад и заквасената сметана.Разбива се до пухкав крем.




Блата се залива с шоколадовия крем.




 Оставя се няколко часа,за да поеме.




Източник-Ирина Купенска

Няма коментари:

Публикуване на коментар