събота, 2 октомври 2021 г.

Питки





Продукти:
3 яйца и 1 белтък
1 ч.ч.прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. мазнина-масло и олио
1 с.л. захар
1 1/2 с.л. сол
1 кубче мая
1 кг.брашно

жълтъка за намазване с няколко капки прясно мляко или вода

12 питки
Приготвяне:
Омесва се тестото,правят се топките и се слагат върху хартия за течене в тавата от фурната,но да е по-висока.След като втасат се намазват с отделения жълтък и се слагат в предварително загрята фурна на 180 градуса..


Оставя се да се охладят на решетка  и след това се разчупват.


Много са вкусни с масло и шарена сол.






Няма коментари:

Публикуване на коментар