петък, 21 януари 2022 г.

Хрупкава баница със сирене и поръсенa със сусам




 Продукти:

500гр. фини кори за баница

За плънката:

2 яйца

500гр. сирене

300гр. прясно мляко

150гр. гъсто кисело мляко

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. черен пипер


отделно

 100мл. газирана вода

50мл. зехтин

1 ч.л. сол


50 гр масло за намазване

сусам за поръсване

Приготвяне:

Продуктите за плънката се смесват в купа.

Тавата от фурната се намазва с олио.

Взимат се 4 кори и се слагат в тавата така,че половината от корите да излизат извън тавата.Намазват се с газираната смес тук там с четка.

Работи се бързо,за да се изсъхнат корите.

Взимат се 4 кори и се навиват на руло.Изрязват се на ленти и се разпределят на дъното на тавата.

Отгоре са напръскват с газираната смес.

Излива се яйчената смес и се разпределя  хубаво.


Отгоре се прехлупват с листата ,които са извън тавата.Пак се пръскат всичките с газираната смес.




Слага се отгоре кора чиите краища се подпъхват под тези в тавата.Маже се с газирата смес.Слага се следващата кора  по същия начин и отново се маже .И така със следващите кори.Отгоре цялата баница се надупчва с дървен шиш и се намазва с  разтопеното  масло.Поръсва се със сусам и се слага в затоплена фурна.


Печем на 170градуса за 50-60 минути до приятен загар.



За да е хрупкава я оставете така да се охлади,а ако искате да е по-мекичка я напръскайте с малко вода и завийте с кърпа.


Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар