сряда, 31 август 2022 г.

Плодов пирог с извара







 форма  22см

За тестото :
брашно 240 гр (12 супени лъжици )
пудра захар 60 гр (3 супени лъжици )
сол 1 щипка
бакпулвер 1 ч.л
масло студено 120 гр
яйце 1 бр

Пълнеж:
Извара 350 гр
Яйца 2 бр
Захар 60 гр (3 супени лъжици без връх)
Заквасена сметана 60 гр
Ванилова захар 1 пакетче (10 гр.)
Сол 1 щипка
царевично нишесте (или брашно) 1 супена лъжица (20-30 гр.)


пресни плодове


Приготвяне:
От продуктите за тестото се омесва тесто и се разпределя на дъното и на страните с борд на форма покрита с хартия за печене.Оставя се в хладилника докато направим крема.
В купа се слага изварата,захарта,айцата,солта и сметаната,ванилията ,солта и нишестето-всичко се пасира .Изважда се формата,нареждат се плодове





,отгоре се изсипва сместа и пак се нареждат плодове.




Пече се на 170 градуса за 50-60 минути.







Няма коментари:

Публикуване на коментар