Необходими продукти:
За брауни слоя:
125 г масло
125 г черен шоколад
100 г захар
70 г кафява захар
2 яйца
1 ч.л. течна ванилия
щипка сол
80 г брашно
20 г какао
За чийзкейк слоя:
200 г извара
50 г захар
1 яйце
1 ч.л. течна ванилия
100 г череши, почистени от костилките
2 с.л. кафява захар
Приготвяне:
Загряваме предварително фурната на 180градуса.
Намасляваме форма с размери 20 х 24 см, покриваме с хартия за печене дъното и стените и оставяме настрани.
За брауни слоя:
Разтопяваме на водна баня или на ниска мощност в микровълновата фурна маслото и тъмния шоколад.
Разбъркваме и оставяме настрани да се охладят за около 5 минути.
Добавяме към шоколадовата смес двата вида захар, ванилията и яйцата - едно по едно, като разбъркваме до пълно усвояване след всяко добавяне.
Пресяваме заедно брашното, какаото и солта и ги добавяме към шоколадово-яйчената смес.
Разбъркваме внимателно до получаване на хомогенна смес.
Изсипваме брауни слоя в предварително подготвената тавичка и разпределяме равномерно.
Изсипваме получения крем върху брауни слоя и с помощта на лъжица разбъркваме (от долу нагоре), за да постигнем мраморния ефект.
Печем в предварително загрята на 180Сградуса фурна около 35-40 минути или докато клечка, забита в центъра, излезе само с няколко влажни трохи.
Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади напълно - поне 4 часа и нарязваме на квадрати.
За по-голяма вкусотия в тези жеги добавих и шоколадов сладолед при сервирането.
Няма коментари:
Публикуване на коментар